Travel

5 locuri pe care trebuie neaparat sa le vezi daca ajungi in Barcelona (in afara de Sagrada Familia)

Cu arhitectura ei de vis, plaja perfecta, oamenii relaxati si foarte pestriti si gramada de colturi si coltisoare numai bune de explorat, nu e de mirare ca e considerata una din cele mai frumoase destinatii europene. Daca planuiesti o escapada in Barcelona, trece-ti pe lista si urmatoarele 5 locuri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi!

Plaja Barceloneta

E locul de intalnire al tinerilor si unul dintre punctele principale de atractie pentru turistii de toate varstele. Chit ca e zi sau noapte, chit ca e iarna sau vara, Barceloneta e plina de oameni care fac plaja, alearga, se dau cu placa, isi lucreaza muschii sau pur si simplu fac o plimbare pe Passeig Maritim, de unde pot sa se bucure de privelistea superba oferita de Mediterana.

Cartierul gotic

Dinspre La Rambla spre Via Laietana si de la Mediterana pana la Ronda de Sant Pere, Cartierul Gotic e plin de strazi intortochate, misterioase si labirintice, de care e imposibil sa nu te indragostesti.

Plina de cladiri cu personalitate, unele construite in Evul Mediu, aceasta zona din centrul vechi al orasului o sa-ti trezeasca pofta de a merge pe jos si a face cat mai multe fotografii. Daca iei autobuzul turistic, ai statii speciale la care poti sa cobori si de la care te sfatuiesc sa o iei la pas pentru a descoperi cu adevarat Cartierul Gotic din Barcelona.

Parcul Guell

Nu poti sa ajungi la Barcelona si sa ratezi doza considerabila de Gaudi pe care marele arhitect a infuzat-o in Parcul Guell. Spatiul e impartit in doua zone, e plin de terase si trepte atent modelate, de palmieri si de flori multicolore.

Daca vrei sa vezi sculpturile in mozaic ale artistului catalan sau casa in care a locuit mai bine de 20 de ani, poti sa o faci contra-cost si, de preferat, dupa o rezervare in avans. Asa, poti sa eviti statul la cozile imense de turisti care se formeaza indiferent de momentul zilei. Daca nu vrei sa intri in zona de muzeu, te poti plimba linistit in zona propriu-zisa a parcului, care e la fel de spectaculoasa.

La Boqueria

In pimbarea ta pe faimoasa La Rambla, ia o pauza si intra in Mercat Boqueria, cea mai vie si delicioasa piata din Barcelona. O sa dai de un Rai al fructelor exotice, al dulciurilor savuroase, al jamonului iberic, al mancarurilor pe baza de peste, dar si de multa aglomeratie, asa ca mare atentie la buzunare sau genti!

La Boqueria o sa te racoresti cu sucuri naturale care de care mai gustoase, o sa poti sa iei o gustare si o sa te pierzi printre tarabele pline de bunatati pe care localnicii si imigrantii deopotriva le vand la preturi destul de convenabile, mai ales daca iti iese treaba cu tocmitul.

Casa Battlo

Fatada acestei case marca Gaudi i-a facut pe localnici sa o porecleasca, pe buna dreptate, “Casa oaselor”. Ei spun ca structura seamana cu scheletul unui dragon, ceea ce arhitectul a si planuit cand a renovat-o si modificat-o, punandu-i discuri de ceramica in forma de solzi pe acoperis si mozaic albastru pe peretii curbati.

Alaturi de alte sapte constructii, Casa Battlo face parte din patrimoniul UNESCO si atrage zilnic mii de turisti din Barcelona, care o pozeaza pe afara si pe dinauntru, incantati de formele spectaculoase pe care Gaudi, impreuna cu un alt arhitect catalan, Jujol, au reusit sa le obtina.

[huge_it_gallery id=”14″]