Travel

5 orase europene superbe de vizitat in 2019

Bookmundi zice ca in vara lui 2019 n-avem voie sa ratam Malaga.Travel Republic voteaza pentru Londra, iar National Geographic pune Dordogne in topul destinatiilor must-see. Lista mea? Nu are nicio legatura cu sugestiile de mai sus. Acestea sunt cele 5 orase europene superbe pe care as vrea eu sa le vizitez in 2019.

Sevilla

Sevilla, Spain / Conde Nast Traveler from Brian Maranan Pineda on Vimeo.

Inca din clasa a 9-a, cand am studiat geografia Spaniei, mi-am propus sa ajung in sudul Peninsulei Iberice macar o data in viata. Sevilla e inima Andaluciei si are o arhitectura cu influente maure absolut superba. Strazile sunt pline de viata, preturile sunt accesibile in comparatie cu cele din alte orase europene, iar localurile rasuna a flamenco si conversatii animate.

Cand ma gandesc la Sevilla, ma si vad prinzand apusul in Plaza de Espana si vizitand Palatul Alcazar cat mai devreme dimineata, cand e mai putin aglomerat.

Istanbul

‪Istanbul | Flow Through the City of Tales‬ from Rob Whitworth on Vimeo.

Vreau sa negociez pretul condimentelor in bazar, sa mananc inghetata turceasca pe strada si sa cumpar covrigi de la vanzatorii ambulanti. Sa ii privesc pe barbatii care dau la peste pe malul Bosforului in timp ce beau (eu, nu ei) ceai negru din paharelele tipic turcesti si sa pozez turnul Galata din toate unghiurile cu putinta.

Istanbul e, in primul rand, un oras interesant din punct de vedere geografic – cred ca asta ma si atrage atat de mult la el. La vest european, la est asiatic, e cat se poate de pestrit si cosmopolit si din filmul meu!

Porto

Timelapse – Porto In Motion from ptlapse on Vimeo.

Care oras e mai frumos: Lisabona sau Porto? Parerile sunt impartite si vreau sa imi formez propria opinie, mai ales ca Portugalia mi se pare o tara pur si simplu superba.

Centrul istoric din Porto face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO si, sincer, parca nici nu-mi mai trebuie sa stiu altceva despre el ca sa-mi dau seama ca vreau sa-l vad. Cutreieratul pe Cais da Ribeira, cladirile in stil baroc si bisericile ornate cu azulejos sunt un bonus de care abia astept sa profit!

Dubrovnik

Dubrovnik – Pearl of Adriatic – A Timelapse Film from Christin Necker on Vimeo.

Dubrovnik se regaseste in cele mai multe topuri cu tema “must see places in Europe in 2019”, asa ca nu am fost prea originala cand l-am trecut in lista. Poate insa cineva sa ma contrazica si sa-mi spuna ca nu e un loc cu un farmec aparte?

Pentru mine, orice oras vechi, cu aer medieval, e ca un magnet care ma atrage spre el. Dubrovnik vine la pachet cu peisaje care iti taie respiratia, cladiri istorice fascinante si obiective turistice naturale incredibile. Poate ca e scumput, dar cred ca merita vazut macar o data in viata.

Bruges

Vantage Destination: Bruges from Vantage Deluxe World Travel on Vimeo.

Faceti un exercitiu si de imaginatie si inchipuiti-va canalele din Bruges si casele pline de farmec de pe marginile lor… toamna. Stradutele pietruite presarate cu frunze care scrasnesc sub pasii turistilor si cladirile gotice printre care se strecoara cate un magazinas cu dantela sau o capela minuscula.

Nu cred ca exista perioada mai frumoasa decat toamna sa vizitezi Bruges si pot sa spun ca sunt mai mult decat pregatita sa ajung acolo. In 2019, sa curga cu ciocolata belgiana, sa iasa fumul din semineele caselor vechi, sa se simta atmosfera de basm pe aleile inguste!

Main photo: Slava Bowman