Stiri

Au aparut tatuajele parfumate. Ce trebuie sa stii despre ele, mai ales daca te tenteaza sa-ti faci unul

Cum e posibil sa existe tatuaje parfumate, va intrebati? Aceasta a fost si reactia mea cand am vazut titlul acestei stiri de pe Cosmopolitan.

Dupa ce m-am mirat timp de cateva secunde, mi-am dat seama ca, avand in vedere ca au aparut demult cele fosforescente, iar mai nou cele “audio” fac furori printre pasionatii de desene permanente pe piele, era normal sa se gandeasca cineva si la miresme, nu?

Pentru ca am citit eu care e stiinta din spatele acestei gaselnite ca sa nu fie nevoie sa o faceti voi, va povestesc ce am aflat. Aparent, tatuajele parfumate sunt temporare si au fost lansate pe piata de Tattly, un business american foarte popular in randul generatiei de millennials pentru ca vinde “fake tattoos by real artists.”

Artistul responsabil de designul lor botanic esteĀ Vincent Jeannerot, iar producatorii se lauda cu faptul ca fiecare creatie in parte are un parfum specific pe care il pot resimti atat purtatorul, cat si cei din jur.

Din cate am gasit pe site, pretul variaza de la 6 la 18 dolari, iar modelele sunt disponibile fie individual, fie la set.

Tatuajele se aplica simplu, prin alegerea unei zone, lipirea pe pielea uscata a modelului preferat, umezirea spatelui abtipildului si dezlipirea lui. Nu e specificat cat dureaza desenul si nici mirosul, insa tind sa cred ca cel dintai rezista vreo 2-3 zile daca nu e spalat cu indarjire sau produse pe baza de alcool, iar al doilea se duce dupa cateva ore.

Oricum ar fi, recunosc ca eu as incerca si ca sunt aproape suparata ca cei de la Tattly nu transporta si in Romania. Credeti ca gasesc vreo imitatie pe eBay? Poate ar trebui sa verific. Daca nu, spuneti-le prietenilor vostri din SUA ca stiti pe cineva interesat de un produs frumos de la americani šŸ™‚ Restul le stabilim cand vin ei in tara, da?