Film

Beauty and the Beast. Cum m-am reindragostit de povestea frumoasei care vede dincolo de aparente

Buna! Sunt Zeya, iubesc animatiile si desenul meu preferat e “Beauty and the Beast”. Tocmai am vazut filmul live-action marca Disney si, cu toate ca eram pregatita sa-i gasesc defecte, mi-a placut la nebunie!

Povestea veche ca timpul

Belle (Emma Watson) este o tanara frumoasa si desteapta care duce un trai linistit, alaturi de tatal ei, intr-un satuc uitat al Frantei. Fetele de aceeasi varsta o considera ciudata pentru ca citeste si nu aspira la un mariaj cu cel mai ravnit burlac al locului, iar cei din jur prefera sa stea departe de ea si de ideile revolutionare pe care le are pentru vremea in care traieste.

Fara sa-si dea seama, Belle ajunge sa se transforme intr-o eroina mai curajoasa decat cele din cartile ei preferate cand este luata prizoniera de o creatura infricosatoare in schimbul libertatii tatalui sau. Pentru ca barbatul rupe un trandafir din curtea palatului fermecat in care traieste Bestia, este intemnitat si condamnat sa traiasca pe veci intr-un turn parasit.

Neinfricata, Belle decide sa ii ia locul si ajunge sa traiasca o poveste fantastica in care curajul de a vedea dincolo de aparente o aduce fata in fata cu sufletul ei pereche.

De ce merita vazut

“Beauty and the Beast” este un film Disney care reuseste sa le ofere nostalgicilor, celor care au crescut cu povestea Frumoasei si a Bestiei, exact ce si-au dorit: el respecta detaliile care au transformat animatia din 1991 intr-un succes, dar aduce si cateva elemente moderne, care dau un suflu nou actiunii.

Cu elemente vizuale spectaculoase, o intriga mult mai bine inchegata si actori unul si unul, regizorul Bill Condon reuseste sa aduca o lume de basm pe marile ecrane 3D din zilele noastre. Iar daca versiunea originara a lasat lacune in ceea ce priveste actiunea, filmul live-action compenseaza perfect si pluseaza, ca la poker, oferind si mai multa dimensiune atat personajelor principale, cat si celor secundare.

Noul film mai aduce cadre pline de stralucire! Eleganta! O Emma Watson induiosatoare, un Dan Stevens carismatic, un Luke Evans ravasitor si un Josh Gad extrem de savuros. Toate acestea transforma “Beauty and the Beast” intr-o pelicula plina de fantezie, care are toate sansele sa cucereasca o noua generatie, dar care le ofera sansa si primilor fani sa se reindragosteasca de povestea lor preferata.

Pentru ca e fermecat de la primul si pana la ultimul cadru, pentru ca da o stare de bine si pentru ca m-a adus si mai aproape de printesa preferata a copilariei mele, m-am reindragostit de “Beauty and the Beast”.