Out&About

Blue Margarita. Am fost la singurul restaurant din Bucuresti in care se prepara Xinxim de Galinha

E bun si Instagramul la ceva! Daca nu era el, nu as fi aflat de “Blue Margarita”, singurul restaurant din Bucuresti in care se prepara mancare din toata America de Sud.

Poate ca ai auzit sau chiar ai fost la Taqueria El Torito sau ai testat meniul de la Taco Bell, dar sigur nu ai incercat preparate din Columbia, Argentina sau Brazilia in alt loc din capitala pentru ca, din cate stiu eu, nu exista unul care se imbine gastronomia din partea hispanica a continentului american.

Ce trebuie sa stii despre Blue Margarita

Este un restaurant deschis in vara lui 2017, pe Mihai Eminescu nr. 188, care serveste – pe langa chimichanga, fajitas, enchiladas, quesadillas, burritos, tortillas, nachos si tacos – fripturi pe piatra in stil Argentinian, feijoada, ximxim de galinha sau bahia moqueca, feluri de mancare braziliene incredibil de gustoase.

E un restaurant de familie cu un chef polonez pasionat de gastronomia latino-americana, conturat dupa modelul localurilor cu margarita din statul Texas. Blue Margarita e cocktail-ul semnatura, insa exista tot soiul de mixuri pe care le poti incerca, alaturi de mancarea delicioasa.

Ce am incercat din meniu

Pentru ca auzisem in filme si seriale de fajitas, dar nu incercasem niciodata, am considerat ca e momentul potrivit sa ma aventurez. Pentru cei care nu stiu, fajitas sunt bucati de carne facute la grill cu diferite condimente si legume, care se servesc asemenea unui taco, alaturi de o tortilla.

Eu am ales carne de pui, care a venit alaturi de ceapa si ardei, si pe care am mixat-o cu smantana, guacamole, salsa, branza si jalapenos.

Am fost la Blue Margarita cu prietena mea, Alex, care e pasionata de gastronomie si stia cate ceva despre preparatele braziliene. Ea a vrut sa incerce un xinxim de galinha, care este un pui gatit in sos de arahide si servit cu orez, banana prajita, fasole verde si topping de alune prajite.

Pentru ca prietena mea face parte din cei 20% din oameni de pe Terra care nu suporta gustul de coriandru si pentru ca orezul de la xinxim avea coriandru, ea a preferat sa manance legume langa puiul cu sos de arahide. Am gustat si eu de la ea si pot sa va spun ca este, intr-adevar, delicios si ca vreau sa revin doar ca sa-mi iau o portie doar pentru mine.

La desert am comandat churros, pe care ii iubesc si pe care ii pandeam demult intr-un restaurant din Bucuresti. Serviti cu ciocolata si sos de caramel, m-au cucerit iremediabil. Scuze, mi-era atat de pofta incat n-am mai apucat sa le fac poze. Dar au fost perfecti, presarati cu zahar si scortisoara, ca la mama lor!

De ce sa mergi la Blue Margarita

Atmosfera e calda, se asculta pachanga, se serveste mancare buna, iar preturile nu sunt mari decat daca alegi preparate mai deosebite precum creveti sau muschi de vita pe piatra.

E un loc in care vin straini, expati din toate tarile si clienti umblati prin diferite restaurante din intreaga lume, care apreciaza mancarea facuta ca in casa. Daca vrei sa incerci ceva diferit, nu ai voie sa ratezi o vizita la acest restaurant cu specific latino-american.