Burgarescu – locul din Bucuresti care ofera burgeri deliciosi si seri de quiz, masaj, karaoke si stand-up comedy

De ceva vreme ma tot bate gandul sa pornesc in cautarea locurilor care servesc cei mai buni burgeri din oras. Usor de zis, mai greu de facut avand in vedere cat de multi antreprenori si-au indreptat atentia catre acest sector culinar. Dar nu ma las!

Dupa cunoscutii Vivo, Re:Modelier, Simbio, SWITCH.eat si EMTE am ajuns la mai tanarul si proaspatul Burgarescu, situat pe Bulevardul Basarabia 80, la o aruncatura de bat de National Arena. Doar aici se gaseste burger-ul ESCU, ce are ca ingredient principal “pulled pork”, adica o carne obtinuta in urma unui proces de slow cooking de aproximativ 6 ore, masat si “ingrijit” cu cele mai interesante mix-uri de mirodenii si condimente.

Ce trebuie sa stii despre Burgarescu

Burgerii casei au la baza o chiftea din vita “Black Angus” si ingrediente naturale, necongelate. Langa ei o sa primesti cartofi prajiti fresh, wedges, asezonati cu parmezan si usturoi, plus sos. Mai mult decat atat, spre deosebire de alte locatii asemanatoare, burgerii vin si cu o salata coleslaw langa.

In meniu o sa gasesti o alternativa vegetariana la acest sandiwch american clasic, o reteta creata special pentru copii, iar din vara niste nebunii cu ingrediente de sezon, care sa aduca marea si plaja mai aproape de oras, chiar langa Arena Nationala.

Daca iti place varietatea, bucatarul-chef care a coordonat meniul (care are peste 26 de ani de experienta in HoReCa) a inclus diferite tipuri de pizza si salata in oferta. Bineinteles ca nu lipsesc deserturile, dintre care cel mai simpatic mi se pare sweet burgerul – o gogoasa umpluta cu inghetata si crema de ciocolata, ce reproduce forma unui burger de-adevaratelea.

Inca o chestie tare e ca la Burgarescu se desfasoara tot felul de evenimente interesante, care-l transforma intr-un spatiu prietenos si cozy, perfect pentru o iesire cu gasca sau familia. De exemplu, aici se organizeaza frecvent seri de quiz si masaj, de karaoke sau stand-up comedy, la care cei care fac rezervari pot participa fara sa plateasca bilet sau intrare.

Vestea buna e ca are si mese afara, insa sunt la mare cautare si e nevoie de rezervare ca sa le prinzi libere. A! Preturile variaza intre 18 si 34 de lei pe burger, ceea ce e decent raportat la media pietei.

Ce e bun din meniu

Desi pana acum am scris despre ESCU si am prezentat in mare ingredientele hamburgerului si cheesburgerului casei, sa stii ca nu pe acestea le-am testat cand am ajuns la local. Cel mai tare m-a tentat Duck Fest si cred ca e de inteles de ce avand in vedere ca e facut cu rata confiata, cheddar, dulceata de ceapa, miez de nuca, mustar dulce si maioneza.

L-am mancat cum scrie in codul bunelor maniere, cu mana, si am tavalit cartofii in sosul de langa el cu cea mai mare satisfactie. Mi-au placut mai ales dulceata de ceapa si nuca si mi s-a parut ca cele doua ofera o textura interesanta intregii combinatii.

Din pacate, n-am mai putut sa incerc si desertul, pe care mi-am propus sa-l comand data viitoare.

De ce sa-i dai o sansa lui Burgarescu

In viata asta trebuie sa fii deschis la nou. Stiu ca exista anumite locuri consacrate pentru burgerii din meniu, dar eu cred cu tarie ca trebuie incurajate si business-urile noi, cu potential, din acest domeniu.

In plus, la Burgarescu se asculta muzica buna, se sta la povesti cu managerul si se mananca in tihna ceea ce se numeste, paradoxal, fast-food. Ce poti sa-ti doresti mai mult? Poate doar ca burgerii sa nu ingrase, dar, asa cum stim deja, e cam greu si cu silueta de Victoria’s Secret, si cu sufletul in Rai…