Stiri,  Uncategorized

Carti pentru copii pe care le pot citi si adultii: Pifonul Pompiliu si calatoria dincolo de curcubeu

“Pifonul Pompiliu si Calatoria dincolo de Curcubeu” este prima carte a regizorului si graficianului Ion Andrei Puican, un om incredibil de talentat, cu imaginatie debordanta, pe care am avut norocul sa-l cunosc in urma cu 12 ani. Desi e gandita pentru copiii zilelor noastre, credeti-ma pe cuvant cand va spun ca povestea are darul de a ne duce intr-o aventura fantastica si pe noi, cei mari.

I-am vazut videoclipurile si scurt-metrajele, i-am citit scenariile de film si am fost la expozitiile lui asa ca nu puteam decat sa fiu extrem de incantata cand am aflat ca Ion se pregateste de lansarea primei sale carti: “Pifonul Pompiliu si Calatoria dincolo de Curcubeu”.

Mini-romanul sau, asa cum imi place mie sa-i spun, are drept personaj principal o creatura fantastica ce apare in vis – rodul imaginatiei lui. Pifonul Pompiliu isi schimba forma in functie de cele mai ascunse dorinte ale celor cu care intra in contact si porneste intr-o aventura plina de culoare, in care se intalneste cu personaje care mai de care mai speciale si sarite din tipar.

“Pifonul Pompiliu si Calatoria dincolo de Curcubeu” are o structura perfecta pentru o carte de copii, permitandu-le parintilor sa le citeasca “o culoare pe seara”. Cei mici au o multime de personaje din care isi pot alege favoritele, iar cele putin peste 100 de pagini sunt ilustrate de Ion si Doina Zavadschi.

Asadar, cartea este o calatorie, un carusel de intamplari dintr-o culoare intr-alta, trecand prin cele toate cele 7 nuante ale Curcubeului si trecand dincolo de el.

Adultii care vor citi povestea vor savura limbajul aparte, glumitele destepte si absurdul unor situatii, de unde si titlul acestei postari: “Pifonul Pompiliu si Calatoria dincolo de Curcubeu” chiar e o carte pentru copii de care se pot bucura in egala masura si oamenii mari.

Nu vreau sa va dezvalui prea multe despre restul intrigii, ci prefer sa va invit la lansarea cartii, care va avea loc duminica, 24 martie, dimineata la 11:00, la TNB (Teatrul National Bucuresti).

Amfitrionul lansarii va fi minunatul Marian Ralea, Magicianul de la Abracadabra, care le va citi copiiilor prezenti fragmente din carte. Impreuna ei vor putea improviza si se vor putea juca, iar tot spectacolul se va transfroma intr-o adevarata calatorie teatrala despre o carte de calatorie imaginara.

Daca vreti sa aflati mai multe despre Ion si cartea sa, dar si despre surprizele pe care le pregateste pentru 24 martie, va invit sa cititi interviul pe care l-a dat Doinei pe blogul www.mamapentrudoi.ro si sa dati un like paginii de Facebook Pifonul Pompiliu.

Ne vedem la lansare, da?