Film

Coco. De ce ar putea fi numit cel mai induiosator film al anului

Sa va fac o marturisire: cand am vazut trailerul celei mai noi productii Pixar, Coco, am hotarat ca nu vreau sa merg sa-l vad la cinema. Initial, nu am inteles premisa si nici nu mi s-a parut OK un film pentru copii care e legat de Ziua Mortilor. Nu pot sa va spun cat ma bucur ca m-am razgandit si inselat in privinta lui!

La invitatia prietenilor mei de la Cinema City, am ajuns pana la urma la avanpremiera filmului Coco si am plecat emotionata toata si dornica sa mai vad inca o data animatia. O sa va spun mai jos si de ce, desi imi va fi foarte greu sa nu fac deloc spoiler.

Ce trebuie sa stiti despre Coco

Pelicula spune povestea lui Miguel, un baietel mexican care iubeste muzica mai presus de orice. Din pacate, in familia lui aceasta este interzisa, iar pustiul nu doar ca nu are voie sa cante –  nu ii este permis nici macar sa asculte sau sa interactioneze cu muzicieni.

Inspirat insa de artistul lui preferat, Miguel decide sa participe la o competitie locala de talente si sa-si infrunte parintii si bunica. Totul in perioada importantei sarbatori mexicane Dia de Los Muertos. Cel putin, aceasta este varianta pe care pot sa o prezint si de la care porneste intreaga aventura a pustiului.

Credeti-ma, totusi, cand va spun ca trebuie sa asteptati sa treaca prima parte a filmului pentru a descoperi intreaga poveste a lui Miguel si a familiei lui… deosebite.

De ce poate fi numit cel mai induiosator film al sezonului

Dincolo de faptul ca e un adevarat regal vizual si ca animatia e pur si simplu spectaculoasa din punct de vedere estetic, Coco e ca un ou cu surprize pe care trebuie sa le descoperiti gradual.

La fel ca in cazul peliculei “Wreck it Ralph”, de exemplu, filmul are un reveal neasteptat, care schimba dintr-un anumit punct intreg parcursul actiunii si il emotioneaza profund pe spectator. Da, e nevoie de putina rabdare pana la acest punct culminant, insa fiecare minut merita si este complet justificat in logica povestii.

Nu pot sa intru in detalii, insa vreau doar sa va spun ca spre final, spectatoarea care statea langa mine plangea cu suspine si intreaga sala (de adulti, ca sa ne intelegem), era audibil emotionata. Muzica a jucat un rol important in aceasta poveste si chiar cred ca trebuie sa mergeti si sa stati pana la final ca sa intelegeti de ce e Coco atat de bun. Oricat as incerca sa explic, tot imaginile vor vorbi mai bine de la sine!

Mi-am pus in cap sa ajung din nou la animatie in perioada imediat urmatoare si sa-l transform intr-un film de pus pe repeat, la fel cum sunt pentru mine “Wreck It Ralph”, “How to Train Your Dragon” sau “Kung Fu Panda”.

Nu cred ca v-am mai spus asta pana acum, dar sunt o mare iubitoare si consumatoare de animatii, iar asteptarile mele sunt mari cand vine vorba despre o astfel de productie. Acestea fiind spuse, oricat de exigenta si critica sunt la capitolul desene, Coco m-a surprins si il recomand cu cel mai mare drag!