Out&About

Cina cu gelatina de clorofila si tuile din caimac. Cum a fost la evenimentul de lansare S.Pellegrino Young Chef

Stiti deja ca iubesc mancarea si ca profit de orice ocazie pentru a incerca preparate noi. Cand am auzit ca San Pellegrino a gandit o experienta de fine dining pentru evenimentul de lansare al concursului S.Pellegrino Young Chef, n-am stiut cum sa raspund mai repede ca “da, voi fi acolo”.

Impreuna cu Adi Hadean, ambasador local si mentor, si Cristina Bowerman, unul dintre juratii editiilor anterioare si chef de restaurant cu stea Michelin, S.Pellegrino a inceput oficial cautarile celor mai talentati tineri chefi si in Romania, cu o demonstratie de farfurii ale competitorilor precedenti: Alessandro Rapisarda, Rodrigo Sandor si Mojmir Marko Siftar.

Pentru invitati, asta a insemnat o cina la “Il Locale” cu trei feluri spectaculoase, pregatite in moduri ingenioase, cu ingrediente iesite din comun.

Ca sa demonstreze inca o data ca isi merita statuturile de finalisti si semi-finalisti ai competitiei S.Pellegrino Young Chef, cei trei s-au intrecut in tehnici si arome, iar norocosii am fost chiar noi, cei care am putut sa degustam din nebuniile pe care le-au prezentat in farfurii.

Seara a inceput cu o portie risotto alla “Marinara”, reteta-semnatura a lui
Alessandro Rapisarda, finalistul Italiei la S.Pellegrino Young Chef 2016. Felul sau de mancare nu presupune “decat” 6 ore de pregatire, iar printre ingrediente am descoperit emulsia de stridii si scoici si gelatina de clorofila.

Felul principal a fost pregatit de Rodrigo Sandor, finalistul Europei de Est la
S.Pellegrino Young Chef 2016. Acesta a vrut sa surprinda tot cu un preparat pe baza de peste si a gatit somon, pe care l-a prezentat alaturi de tot felul de texturi de sfecla, sos de cirese amare, lapte batut si tuile din caimac.

Daca preparatele despre care v-am scris pana acum vi se par ciudate, trebuie sa va spun ca desertul a fost creat pe baza unei fierturi cu carne de vita specifica Sloveniei. Mojmir Marko Siftar, semifinalistul pe Europa de Est la S.Pellegrino Young Chef 2017-2018, a scris chiar o poezie pentru a-si descrie desertul, care a fost incredibil de delicios si foarte inventiv.

Cina spectaculoasa a fost prezentata pentru a da startul cautarii celor mai talentati tineri chefi din lume, in cadrul celei de-a patra editii a competitiei internationale gastronomice S.Pellegrino Young Chef.

Participarea in aceasta competitie le ofera tinerilor oportunitatea de a-si pune in valoare viziunea si talentul culinar si, pentru prima oara in istoria competitiei, pe langa marele titlu, se vor acorda inca trei premii aditionale. Acestea vor reprezenta o rampa de lansare pentru tinerii chefi, recunoscandu-le viziunea si utilizarea gastronomiei ca instrument de transformare a societatii.

Pentru Titlul S.Pellegrino Young Chef – votat de un respectat panel de jurati, supranumit si Cei Sapte Intelepti – cheful castigator trebuie sa isi demonstreze abilitatile inegalabile si creativitatea autentica.

Castigatorii S.Pellegrino Young Chef vor beneficia de o oportunitate extraordinara de a castiga vizibilitate globala si un prestigiu profesional semnificativ. In plus, ei vor fi invitati sa participe la cele mai importante evenimente anuale ale S.Pellegrino din intreaga lume, inclusiv la cele organizate cu ocazia viitoarelor editii Young Chef.

Inscrierile incep in luna februarie, asa ca, daca aveti prieteni pasionati de gastronomie care aspira la o cariera in acest domeniu, dati-le de veste.

Pana la editia viitoare sau la alte evenimente asemanatoare, ma voi intoarce la episoadele mele de “Chef’s Table” de pe Netflix si va voi recomanda, daca veti avea ocazia si posibilitatile financiare, sa investiti macar o data intr-o masa preparata de un chef adevarat. Va garantez ca nu veti regreta.