Film

Filme de vazut cand ploua. La ce-mi place sa ma uit cand e vremea urata

Se intampla sa fie una din zilele alea in care ceaiul, lumanarelele parfumate si patura sunt aliatii mei. Cand e urat afara, nu-mi vine decat sa ma bag la caldurica si sa dau play la ceva care-mi place, asa ca am facut o lista cu filme de vazut cand ploua. Primele care-mi vin in cap. O sa o las aici pentru inspiratie.

Singin’ in the Rain

E ceva cu filmele vechi si ploaia. Energia pozitiva din Singin’ in the Rain si faptul ca nu se ia prea tare in serios imi dau o stare de bine cand totul in jur e gri.

The Breakfast Club

“Dooon’t you forget about meee”. Mi se pare ca e un film mai profund decat pare si ca te poate pune pe ganduri. Imi place sa-l vad cand si vremea e perfecta pentru introspectii.

Breakfast at Tiffany’s

Cu toane, spectaculos, imprevizibil… filmul asta e cam ca ploaia. Iar cand incepe Holly sa cante Moon River, sa te tii.

Forrest Gump

Nu am o explicatie clara aici. Sunt unele lucruri pe care pur si simplu simti nevoia sa le faci doar in anumite momente, iar pentru mine, ploaia = revazut Forrest Gump.

The Blind Side

Cand vrei caldura, dar afara nu-i, e bine sa ai un film ca “Blind Side” la indemana pentru latura sufleteasca.

Untouchable

Sa te bucuri sau sa fii trist ca ploua? Nici nu mai conteaza. O sa-ti dea filmul asta suficiente motive si sa razi, si sa plangi, asa ca nu te mai chinui sa-ti clarifici starile. E bun! E foarte, foarte bun!

Pretty in Pink

Pentru ca Jon Cryer si al lui Duckie, the original hipster. V-am zis ca, pentru mine, e ceva cu filmele vechi si ploaia. Pur si simplu mi se pare ca Pretty in Pink merge vazut cand e urat afara.

Matilda

Pentru momentele in care simti ca vrei sa scapi in alte lumi fiindca a ta e prea mohorata momentan, o fetita care citeste si puterile ei supranaturale n-au cum sa nu te salveze.

(500) Days of Summer

Muzica draguta, o scena tare de musical, un opening fabulos si Joseph Gordon-Levitt. Mixul perfect pentru o zi ploioasa, fie ca e de primavara, vara sau toamna. Iarna am alte sugestii.

The Secret Life of Walter Mitty

Recunosc, merge de minune inainte de somn. Ploua, parca ai atipi, dar vrei totusi sa ruleze ceva dragut pe fundal: The Secret Life of Walter Mitty e perfect. Peisaje dragute, o poveste simpatica… N-are cum sa nu-ti placa.