Flavia Maxim de la Cremeria Emilia: “Nu aveam foarte mari sperante la inceput, dar mi-au fost depasite toate asteptarile”

Faceam acum ceva timp un top al celor mai bune gelaterii din Bucuresti. Printre ele, Cremeria Emilia – una din preferatele mele, dar si una din favoritele voastre, daca ar fi sa ma iau dupa comentariile numeroase pe care le-am primit pe pagina de Facebook a blogului.

Pentru ca ati trimis un feedback atat de puternic legat de aceasta gelaterie, m-am gandit sa iau legatura cu detinatorii ei si sa aflu mai multe despre Cremeria. De ce se numeste asa, cum de a devenit atat de rapid una din preferatele clientilor si ce o face atat speciala? Flavia Maxim mi-a satisfacut cateva dintre curiozitati, pe care le puteti citi mai jos. Enjoy!

Pentru ca oferim o inghetata cremoasa sau, mai bine zis, o crema de inghetata adusa din inima Italiei, suntem Cremeria Emilia

Cremeria Emilia a devenit rapid unul din cele mai indragite locuri in care se serveste inghetata. De ce “cremerie” si nu “gelaterie”. Care e diferenta?

Da, ai dreptate Emilia a devenit rapid o locatie foarte indragita si extrem de cautata de clientii care apreciaza bunul gust si calitatea unei inghetate artizanale proaspete, care se prepara in fiecare dimineata in fata clientului.

Pentru ca ne diferentiem de alte gelaterii prin cremozitatea produselor, am ales tocmai aceasta trasatura pentru denumirea brand-ului. Pentru ca oferim o inghetata cremoasa sau, mai bine zis, o crema de inghetata adusa din inima Italiei, suntem Cremeria Emilia.

Flavia Maxim, Alexandru Sautner, sotul si partenerul ei de afaceri, si o parte din echipa Cremeria Emilia

A fost o placere imensa sa vedem cat de deschis a fost publicul pentru piata nedezvoltata in domeniul gelateriilor

Cine e Emilia? Care e povestea din spatele numelui?

Numele a fost preluat de firma-mama din zona Emilia Romagna si updatat in urma retetelor care ofera prospetimea si cremozitatea gusturilor de inghetata, dupa cum spuneam.

Ca o scurta istorie, povestea acestei gelaterii din Romania a inceput in iarna anului 2014, la Targul de Gelato din Italia – Rimini, unde eu si sotul meu, Alexandru Sautner, am ajuns pentru a face anumite cursuri in domeniul prepararii inghetatei. Atunci am avut placerea  de a intalni printre sutele de firme si standuri – care mai de care mai speciale – brand-ul Cremeria Emilia.

In momentul in care l-am observat, ne-am simtit atrasi de conceptul cald, de amenajare, vestimentatia fetelor si, nu in ultimul rand, de gustul inghetatei care ne-a lasat o amintire de neuitat. Asa a inceput povestea noastra de colaborare cu firma-mama, pentru Cremeria Emilia Romania. Atunci, in 2014, am decis practic impreuna sa aducem o astfel cremerie si la noi in tara.

Recunosc, in primul an, adica in luna martie a lui 2015 – atunci cand am deschis prima locatie din Centrul Vechi –  am avut un soc. A fost o placere imensa sa vedem cat de deschis a fost publicul pentru piata nedezvoltata in domeniul gelateriilor. Am pus mult suflet in acest proiect si am crezut in el din prima zi cand am gustat inghetata, atunci, in Rimini.

Ceea ce vreau sa subliniez e ca materia prima, absolut toata, este adusa din Italia si nu facem rabat la calitate!

Flavia, pregatita sa se apuce de treaba la Cremeria

Scopul nostru este de a oferi servicii si mai bune, dar si un mediu placut, cald si o ambianta in care fiecare client sa se bucure de gustul unei inghetate bune

Care e cel mai iubit desert, cel mai popular printre clientii de la Cremeria Emilia? Daca as vrea sa-l reproduc acasa, as putea? E grea reteta?

Cel mai cunoscut desert al nostru este Tortul Emilia, o reteta cunoscuta cu mascarpone si blat de ciocolata, un tort de casa semi-rece, o imbinare a cremei de inghetata cu ciocolata! Nu este greu de facut acasa, insa e nevoie de materie prima de o anumita calitate pentru un rezultat spectaculos.

Si pentru ca tot am ajuns la retete, business-ul vostru a crescut rapid si foarte frumos. Care crezi ca e reteta succesului sau?

Reteta succesului… Ne implicam in training-ul oamenilor si suntem constanti cand vine vorba de calitatea produselor pe care le oferim clientilor. Scopul nostru este de a oferi servicii si mai bune, dar si un mediu placut, cald si o ambianta in care fiecare client sa se bucure de gustul unei inghetate bune!

Flavia, in locatie, alaturi de o parte din echipa Cremeria Emilia

Cand am vazut acest brand, am inteles clar ce avem de facut, cum trebuie sa ne prezentam clientilor si cata implicare presupune un astfel de bussines

Ce ai avut in minte si in suflet cand ai inceput povestea Cremeria Emilia? Cat de mult seamana acum afacerea cu ce ti-ai proiectat la inceput?

Cand am vazut acest brand, am inteles clar ce avem de facut, cum trebuie sa ne prezentam clientilor si cata implicare presupune un astfel de bussines. Am avut un sentiment de mandrie pe care il am si acum cand vin clientii si ne multumesc pentru faptul ca le facem ziua mai frumoasa. Un zambet sincer inseamna un gram in plus de implinire!

Recunosc, nu aveam foarte mari sperante la inceput. Felul in care au evoluat lucrurile mi-a depasit cu totul orice asteptare! Cred ca implicarea noastra a facut ca acest business sa creasca constant si frumos. Parctic, in doi ani  am ajuns la un numar de sase locatii in Bucuresti si in tara!

Pe o scala de la 1 la 10, cat iubesti tu inghetata? 

Pe o scara de la 1 la 10 , inghetata de la Cremeria Emilia pentru mine este de nota 10! 🙂

Te privesc ca pe o specialista in domeniu. Care crezi ca sunt cele 3 adjective care ar trebui sa descrie inghetata perfecta?

Cremoasa, gustoasa, proaspata. E, de asemenea, important sa nu aiba particule de gheata in ea. Modalitatea de preparare este diferita pentru fiecare gelaterie, deci e greu sa definesc o inghetata perfecta, insa pot spune ca o recunosc imediat pe cea bine facuta.

Meniul de la Cremeria Emilia e unul special. Va ganditi la introducerea unor noi deserturi, la o schimbare sau o surpriza pentru clienti?

Gama de produse din meniul Cremeria Emilia este destul de vasta, insa desigur ca se va imbunatati in fiecare sezon de vara cu noi produse, fresh. Sa nu uitam de gama de produse semifreddo, pe care momentan o gasesc clienti doar la noi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here