Stiri

In Madrid s-a deschis barul in care mergi sa tragi un pui de somn. Ce tarife are

In sfarsit un bar care sa fie 100% pe gustul meu! Se numeste Siesta & Go si s-a lansat la spanioli – evident, cei mai mari iubitori de somn si pauze la ora pranzului.

Inspirati de alte baruri asemanatoare din Argentina, Japonia, Anglia si Belgia, patronii Siesta & Go au creat un spatiu apropiat de stadionul Santiago Beranbeu si cartierul Azca. Barul are 19 paturi disponibile, unele in incaperi private, altele la comun. Pot fi inchiriate la minut sau la ora, iar preturile variaza in functie de spatiul pe care il alegi.

O ora intr-un pat supraetajat, la comun, poate costa 8€, in timp ce aceeasi ora, dar intr-un pat privat poate duce la 14€.

Celor care sufera de misofobie (na, ca am mai invatat un cuvant nou – teama de mizerie sau contaminare) cei de la Siesta & Go le ofera asigurarea ca  de igiena si curatenie se ocupa o firma specializata, zilnic. In plus, fiecare vizitator primeste un set format din cearsaf si pilota de unica folosinta atunci cand vrea sa traga un pui de somn.

Daca vrei doar sa te relaxezi putin si sa lucrezi in liniste la o masa, ai si aceasta posibilitate: 30 de minute costa 1,5€.

Ideea mi se pare fantastica, mai ales ca am citit un studiu recent care spunea ca micile pauze de odihna sunt cheia fericirii.

Potrivit profesorului Richard Wiseman de la University of Hertfordshire, un pui de somn de sub 30 de minute te poate ajuta sa te concentrezi mai bine, sa fii mai productiv si creativ, dar sa te simti si mai fericit decat in mod obisnuit.

Deci, daca ajungi in Madrid si simti ca obosesti dupa cateva ore bune de vizitat, iar hotelul la care te-ai cazat e fix in capatul celalalt al orasului, cauta strada Orense 10 si Siesta & Go, care e deschis 24/7. Abia astept sa-mi spui cum a fost!