Film

Kingsman: The Golden Circle. E continuarea filmului “The Secret Service” la fel de buna ca prima parte?

Seria “Kingsman” nu e pentru oricine. Trebuie sa gusti absurdul dintr-un film si sa iti placa un anumit tip de umor ca sa digeri ce a facut regizorul Matthew Vaughn cu seria de benzi desenate.

Acestea fiind zise, nu cred ca-ti va displacea complet partea a doua a francizei daca ai vazut deja “The Secret Service”.

Povestea lui “Kingsman: The Golden Circle”

Actiunea incepe la un an de la primele aventuri traite de Eggsy (Taron Egerton). Actual iubit al Printesei Tilde (Hanna Alström) si membru cu drepturi depline al gruparii Kingsman, tanarul se vede nevoit sa-si continue activitatea fara indrumarea mentorului sau, Harry (Colin Firth).


Intr-o zi obisnuita de lucru, Eggsy are parte de o intalnire neasteptata cu unul dintre fostii recruti ai programului, Charlie (Edward Holcroft). Aceasta simpla rafuiala dintre cei doi se transforma insa in ceva mai mult cand intreaga grupare Kingsman este rasa de pe fata Angliei, iar toate indiciile trimit catre rivalul lui Eggsy si o posibila organizatie terorista internationala care l-a angajat pe acesta.

Ramas fara baze de operare si cu majoritatea camarazilor sai cazuti la datorie, tanarul descopera ca Merlin (Mark Strong), agentul specializat in computere al organizatiei, este in viata. Alaturi de el gaseste ajutor la o agentie americana asemanatoare cu cea britanica, Statesman.


Cu resursele de peste ocean si un Harry viu, dar amnezic, Eggsy si Merlin reusesc sa-l gaseasca pe Charlie, sa descopere pentru ce organizatie lucreaza si sa salveze lumea de la o moarte dureroasa planuita de lidera nemiloasa a acesteia.

Ce ar putea sa-ti placa si ce e posibil sa-ti displaca la “Kingsman: The Golden Circle”

Spuneam la inceput ca trebuie sa gusti absurdul dintr-un film ca sa-ti placa aceasta serie. Ei bine, a doua parte a francizei duce acest absurd la un nivel si mai inalt decat prima!

Umorul ramane insa la fel, continutul cu tenta sexuala e si el acolo, iar actiunea se pastreaza relativ constanta de la prima si pana la ultima secventa.


Vestea mai putin buna? Ceea ce lipseste continuarii este dezvoltarea personajelor. Eggsy a avut deja parte de momentul lui “Pygmalion” in “The Secret Service”, asa ca nu i-a mai ramas prea mult loc de crestere aici. Exista o incercare de inversare a rolurilor in ceea ce priveste relatia lui cu amnezicul Harry, dar… nu e la fel.

Nici personajul negativ jucat de fabuloasa Julianne Moore nu e exploatat prea tare, un alt minus pentru Matthew Vaughn. Cand te gandesti la pelticul Valentine din primul film si savoarea data de Samuel L. Jackson personajului, parca nici Julianne Moore nu-ti mai place asa mult, desi stii ca e fabuloasa!

Exista totusi si o parte foarte buna pe care o aduce “The Golden Circle”, si anume extinderea universului. Avem ocazia sa ii cunoastem pe “verisorii americani” ai britanicilor de la Kingsman, niste americani care folosesc drept fatada pentru organizatia lor secreta o distilerie.


Toti agentii poarta nume de bauturi, iar Tequila (Channing Tatum), Ginger Ale (Halle Berry), Whiskey (Pedro Pascal) si Champagne (Jeff Bridges) aduc o gura de aer proaspat in film.

Daca iti plac filmele cu spioni usor sarcastice, daca vrei umor negru, lupte si urmariri spectaculoase, cred ca o sa gasesti in “Kingsman: The Golden Circle” o solutie de relaxare perfecta. In sala s-a ras destul la glume, iar oamenii au parut incantati de ce au vazut, asa ca poti merge la cinema sa vezi despre ce e vorba.