Out&About

Locked In escape rooms sau cum te poti distra cu prietenii in serile friguroase din sezonul rece

Pana de curand, nu incercasem niciodata experienta unui escape room. Stiam de la cunoscuti ca e foarte tare, ba chiar ma gandisem de cateva ori sa aleg o tema care sa-mi placa, dar nu reusisem sa ma mobilizez si sa merg.

Din fericire, prietenii mei de la Art&Craft au organizat un eveniment foarte dragut, in care au mixat conceptele de escape room si treasure hunt si au strans la un loc oameni misto din blogosfera pe care i-au provocat sa gaseasca produse din gamele Vladut’s Story, Transylvania si Bloody Famous in camerele inchise si presarate cu indicii.

Evenimentul s-a petrecut la Locked In, situat pe strada Radu Voda la numarul 16A, care are trei escape rooms tematice: Throne Room (Game of Thrones), Dracula’s Secret si VIP Room.

Pentru ca ne-am strans cativa si pentru ca trebuia sa ne “potrivim” cu figura emblematica a Romaniei, Dracula, dar si intreaga zona a Transilvaniei si a Castelului Bran, noi ne-am jucat in primele doua.

Nu stiu nimic despre Dracula’s Secret, camera in care au intrat ceilalti participanti, insa pot sa ii sfatuiesc pe fanii serialului Game of Thrones sa incerce Throne Room, unde ne-am desfasurat noi.

Vestea buna e ca oricine se poate descurca inauntru, chiar si cei pe care i-a prins mai tarziu febra creata de George R.R Martin si serialul HBO. Eu sunt exemplul perfect! Am vazut doar cateva episoade cap-coada, insa asta nu m-a impiedicat sa ma implic activ in rezolvarea ghicitorilor.

Asadar, ca sa te poti descurca in Camera Tronului de la Locked In ai nevoie de o baza minima de cunostinte despre Lannisteri, Starksi si alte cateva elemente specifice serialului. Pana si cineva care nu stie prea multe poate gasi cheia pentru a parasi escape room-ul daca ii are pe prietenii lui aproape, asa ca you need to try it. Macar o data in viata!

Spre norocul meu, fetele de la YumStopsThe Socialite si Blog de Bucuresti au fost cele mai potrivite coechipiere pe care as fi putut sa le cer eu vreodata intr-un astfel de joc, iar dupa 47 de minute si o serie foarte interesanta de puzzle-uri, indicii si obstacole, am gasit produsele ascunse de cei de la Art&Craft si am si iesit din camera.

Mai ales acum, cand se apropie zilele friguroase, iar iesirile in parc sau la terasa devin aproape imposibile, tineti cont ca exista spatii cool in oras care propun activitati foarte tari pentru grupuri de prieteni. Loked In e doar un exemplu.

O sa radeti, o sa lucrati in echipa, poate o sa va si contraziceti ocazional, insa timp de o ora niciun membru al gastii nu se va plictisi intr-un escape room. Eu deja caut unul cu o tematica Harry Potter si ceva doritori, deci daca vreti sa mergeti, stiti unde ma gasiti 🙂

P.S Daca ati incercat unul cu personajul mai sus mentionat sau orice legat de magie, creaturi fantastice si lumi paralele, dati-mi un semn pe Facebook sau in sectiunea de comentarii. Vor fi extrem de apreciate sugestiile!

[huge_it_gallery id=”25″]