Film

Logan. Am vazut ultimul film X-Men in care Hugh Jackman mai joaca rolul lui Wolverine

S-a scris despre el ca isi depaseste conditia de “film cu super-eroi” si chiar asa e! “Logan”, ultimul lung-metraj in care Hugh Jackman joaca rolul lui Wolverine, vine cu un aer sumbru si dramatic, care incheie frumos cariera actorului australian in universul “X-Men”.

Povestea lui “Logan”

E 2029 si au trecut cel putin zece ani de la nasterea vreunui nou mutant. Wolverine aka Logan lucreaza sub numele James Howlett ca sofer de limuzina si, cu toate ca pare sa duca o viata obisnuita, strange, de fapt, bani pentru a pleca departe de civilizatie impreuna cu profesorul Charles Xavier.

Considerat de Guvernul American o “arma de distrugere in masa”, barbatul care are acum 90 de ani este tinut ascuns de Logan intr-o facilitate abandonata de la granita cu Mexic, sub tratament medicamentos care il ajuta sa-si controleze puterile extraordinare.

Viata celor doi fosti X-Men se schimba cand apare in peisaj o femeie misterioasa. Aceasta il roaga pe Logan sa o duca pe fetita ei, Laura, la granita dintre Statele Unite si Canada, in schimbul unei sume considerabile de bani. Initial sceptic in ceea ce priveste aceasta cerere, in cele din urma el afla cine este copila si ajunge sa-si riste viata pentru a o salva pe ea, dar si pe ceilalti tineri cu puteri deosebite urmariti de oficiali ai Guvernului American.

De ce merita vazut

“Logan” este un film cum cei de la Marvel nu au mai facut pana acum. Inspirat parca de estetica “Mad Max: Fury Road”, regizorul James Mangold imbina frumos cadrele statice cu cele de actiune si permite publicului sa analizeze mai profund drama lui Wolverine, sfasietor de emotionanta pana in ultimul minut al peliculei.

Scapat de restrictiile PG-13, filmul aduce pe marile ecrane o poveste sumbra, dramatica si ancorata in realitate care le permite personajelor sa se indeparteze de sabloanele filmelor clasice cu super-eroi lansate in ultimii ani.

In “Logan”nu doar ca ii auzim pe Hugh Jackman si Patrick Stewart injurand, ci ii vedem pusi, in sfarsit, in valoare de rolurile ceva mai comerciale pe care le-au jucat de-a lungul francizei. Alaturi de Dafne Keen, Laura, cei doi reusesc sa aduca pe marile ecrane un ultim episod trist din viata unor super-eroi deveniti specie pe cale de disparitie.

“Logan” este ultimul capitol din era Wolverine semnata de Hugh Jackman si incheie rotund aceasta colaborare care l-a transformat in star mondial. Daca vor sa-l vada, iubitorii universului X-Men trebuie sa se pregateasca pentru un amalgam de emotii, scene brutale de lupta, conflicte interioare puternice si, in final, multa duiosie din partea unora dintre cele mai dure personaje de actiune aduse vreodata pe marile ecrane.