Stiri

Mai putin plastic! Sacosele din in sau iuta, alternativa perfecta la pungile clasice

Stiati ca Marea Mediterana risca sa devina o mare de plastic? Sau ca varful Everest s-a transformat intr-o groapa de gunoi? Ati citit ca Europa produce cele mai multe deseuri din plastic din lume, dupa China? Dar ca Romania ocupa locul 4 la consumul pungilor, cu o medie de 252 de bucati pe locuitor? Nici macar ecotaxa nu a diminuat consumul.

De cateva saptamani incoace mi-am propus sa incerc sa folosesc mai putin plastic. Refuz cat de des pot pungile de la supermarket, am inlocuit tacamurile de la birou cu unele din inox, aduse de acasa, si m-am abonat la un site international care imi trimite la un interval fix de timp periute de dinti din bambus, ca alternativa la cele clasice, din comert.

Pentru ca imi pasa de mediul inconjurator si incerc sa contribui cat de putin la protejarea lui, am inceput sa ma interesez si de brand-urile care iau atitudine impotriva poluarii. Am fost super incantata sa descopar ca atat la FIX mad, cat si la Artichoke Coffee (doua dintre locurile mele preferate din oras), paiele au fost deja inlocuite cu unele din materiale biodegradabile.

Mai mult decat atat, prietenii mei de la Art&Craft au sacose si traistelor din in sau iuta, ca alternativa la cele din plastic.

Cat de curand vreau sa incep sa merg la cafenelele preferate cu pahar reutilizabil, sa-mi iau un pai retractabil si sa cumpar huse de telefon biodegradabile.

Daca aveti posibilitatile financiare, va incurajez sa contribuiti si voi cat de putin la salvarea mediului si sa gasiti alternative la tot plasticul din jur. Aruncati numai o privire la tot ce va inconjoara si o sa vedeti ca folosim prea mult, prea des, DIN COMODITATE, acest material atat de nociv nu doar pentru mediu, ci si pentru sanatate.