Out&About

ORYGYNS Specialty Coffee: locul din Bucuresti unde poti sa bei cafea de peste tot din lume

Ne vedem astazi la ORYGYNS Specialty Coffee, de la ora 12:00, ca sa aflam impreuna care este prima senzatie pe care o au oamenii atunci cand iau prima gura de cafea. Hai sa vedem daca simtim la fel cand ne savuram cafeaua preferata!

****

Hai sa va spun un secret: pana acum aproximativ doi ani, nu-mi placea cu adevarat cafeaua. Ma topeam dupa mirosul ei, da, dar erau putini oamenii care o preparau pe placul meu si si mai putine locurile din oras in care sa ma duc special pentru a a bea o ceasca de cafea. Lucrurile s-au cam schimbat dupa ce am descoperit ORYGYNS Specialty Coffee si latte-ul de-acolo.

Am citit eu undeva ca o cafea extrasa asa cum trebuie nu e amara, ci mai degreaba dulceaga si ca laptele ii potenteaza aceasta caracteristica, dar pana sa merg la ORYGYNS – unde la interval de cateva saptamani se aduc sortimente de foarte buna calitate, prajite pe intreg mapamondul – n-am inteles exact aceasta informatie.

Pentru ca simt ca aceasta cafenea are potentialul de a transforma atat un non-believer, cat si un iubitor de cafea in junkie, iti scriu mai jos cate ceva despre ea 🙂

Ce trebuie sa stii despre ORYGYNS Specialty Coffee

Intai si intai ca este foarte usor sa ajungi la ea. Daca stii straduta aia cu bariera alba de langa McDonald’s Romana te-ai scos. Intri pe ea, ramai pe partea dreapta si mergi cam 50 de metri in fata, catre ambasada Angliei si sediul agentiei McCann.

O sa dai de un spatiu nu foarte mare, decorat in stil nordic, cu ceva mese si scaune. Mai important de atat insa, o sa dai de oameni cu adevarat pasionati de cafea in spatele tejghelei si de sortimente de foarte buna calitate, aduse de pe tot mapamondul. De-aia e si harta aia mare si foarte frumoasa din spatele barului.

La ORYGYNS sunt tot felul de initiative dragute: poti sa citesti reviste si carti interesante, sa colorezi, sa admiri uneori cate o expozitie foto, sa vii, sa lasi un roman si sa iei altul pe care nu l-ai mai citit pana acum de pe raftul “de imprumut”.

Daca iti place cum suna, trebuie sa mai stii ca exista si ORYGYNS Aviatiei, unde gasesti aceeasi cafea minunata ca pe Jules Michelet 12.

Ce e bun in meniu

Scriam la inceput ca latte-ul lor m-a convertit, insa trebuie sa specific ca, de atunci, am incercat si alte tipuri de cafea de la ORYGYNS (si alte cafenele misto din oras).

Poti oricand sa comanzi un flat white sau un cappuccino si o sa ramai la fel de incantat de calitate. Cand se racoreste afara, incearca un spiced chai si, pentru experienta completa ORYGYNS, adauga un croissant, banana bread sau sandwich savuros, in functie de oferta zilei si cheful tau din momentul respectiv.

Raportul calitate-pret e foarte bun, iar cu 9, 11 sau 12 lei iti poti lua doza zilnica din licoarea care ne ajuta pe toti sa dam randament maxim si sa ne simtim mai bine, indiferent de ce se-ntampla in jurul nostru.

De ce sa mergi la ORYGYNS Specialty Coffee

Simt ca am epuizat deja toate motivele prin descrierile de mai sus, insa o sa incerc din nou sa subliniez cat de buna e cafeaua de aici.

La ORYGYNS imi place spatiul placut, ideal pentru a face schimb de impresii cu prietenii, pentru a negocia un contract sau a sarbatori ceva (eu, de exemplu, am baut in cinstea primului meu tatuaj un flat white de toata frumusetea in locatia de pe Michelet).

Si mai mult imi place pasiunea oamenilor din spatele acestui business, pe care sper sa-i prindeti si voi macar o data la bar. Intrebati-l pe Cosmin cum a pornit toata nebunia asta sau pe Sanziana ce ii place atat de mult la cafea. O sa vedeti ca nu o sa va para rau si ca o sa plecati de acolo mai bogati in cunostinte si cu un tonus mai bun.

Daca vreti, puteti sa ma invitati oricand la un spiced chai sau o banana bread, iar eu o sa va propun sa mergem la ORYGYNS, una din cele mai misto cafenele din Bucuresti, din punctul meu de vedere.