Idei, fluturi, lucruri si praf

Pranz sanatos la birou. Idei pentru zilele in care nu am timp de zabovit in bucatarie

Sunt zile in care meniul de pranz oferit la birou nu ma tenteaza si zile in care nu vreau sa vad carne, prajeli sau sosuri grele in farfurie. In astfel de momente, am doua alternative: fie prepar ceva usor acasa, fie comand produsele atent pregatite de la ohvaz.ro.

Nu stiu altii cum procedeaza cand vine vorba sa ia pranzul la lucru, dar pentru mine e simplu – cand vreau sa mananc ceva sanatos si satios fara sa zabovesc in bucatarie, aleg o salata sau un wrap. Cand chiar nu am deloc timp, intru pe site-ul celor de la Ohvaz, aleg dintre borcanasele lor cu ovaz si, ca sa fiu sincera, de multe ori ma tenteaza inclusiv clatitele sau biscuitii din meniu.

Daca nu ati auzit pana acum de acest brand, el este unul romanesc, care incurajeaza o alimentatie echilibrata si plina de nutrienti. Cele mai populare produse sunt borcanele cu ovaz, dar oferta este variata si include clatite, biscuiti, borcane cu chia si limonade delicioase.

Dar sa o iau pe rand si sa va scriu rapid “retetele” pe care le fac acasa. Prima consta intr-un wrap cu hummus si legume. Prefer sa tai castraveti, ceapa rosie, zucchini si morcovi in felii lungi si subtiri si sa arunc si bobite de rodie daca am in frigider. Cu doua wrap-uri am bifat pranzul dintr-o zi!

Cand vine vorba de salate, imi place mult una cu sfecla coapta, halloumi, ceapa, patrunjel, rodie si seminte de dovleac. Mi se pare la fel de delicioasa si cea cu baby spanac, ciuperci trase la tigaie, pui si nuci. Pentru ambele folosesc un dressing cu lamaie si miere.

Cand nu am timp de zabovit in bucatarie, va ziceam ca am inceput sa comand de pe site-ul ohvaz.ro, unde am certitudinea ca producatorul foloseste ingrediente de calitate. Am incercat borcanasele cu ovaz, iar preferatele mele au fost cel cu papaya si alune de padure si cel cu banane si stafide. Toate variatiile sunt preparate cu lapte de migdale pregatit in laboratorul propriu din migdale Caramel calitatea I, iar smochinele, papaya, merisoarele, alunele de padure si celelalte ingrediente sunt reale – fara chimicale cu arome sau “cu gust de”.

Mai mult decat atat, clatitele si biscuitii de ovaz contin faina de grau Spelta certificata ecologic din Romania. In loc de zahar, produsele contin miere de la producatori locali. Ciocolata? Belgiana veritabila.

Imi place ca produsele Ohvaz acorda o atentie sporita numarului de calorii, astfel incat noi, cei care comandam, sa putem manca fara regrete. Trebuie sa va marturisesc ca dupa o singura degustare, clatitetele pufoase cu migdale, caise si smochine, care vin cu topping de visine, s-au transformat in placerea mea vinovata.

Iar ca sa fie treaba treaba, finalizez comanda cu o limonada cu zmeura sau miere si multa menta. Pe cea din urma trebuie sa am grija sa o agit bine inainte de a o consuma, ca sa nu se lase menta s mierea pe fundul sticlei.

Voi cum pocedati cu pranzul la birou? Cum va descurcati cu volumul ridicat de munca si mesele fara chimicale, conservanti si zahar? Ce alegeri faceti ca sa capatati energie fara sa exgerati cu caloriile? Daca aveti trucuri de impartasit, nu ezitati sa imi scrieti. Mi-ar fi de folos sa primesc alte recomandari sau retete.