Out&About

Q Caffe. Bei ciocolata calda buna si te pierzi intr-o lume SF chiar in mijlocul Clujului

Am cam luat la rand localurile steampunk din Cluj, dar pe Q Caffe l-am descoperit pe ultima suta de metri. Si bine am facut ca am intrat fiindca altfel am fi ratat minunatiile din interior!

Situata intr-un gang, pe Petru Maior 13, cafeneaua Q Caffe ne-a transportat imediat in romanul SF preferat chiar de la primii pasi. Poate ca nu are manechinul de la Enigma sau masinariile de la Joben, dar merita vazuta!

De ce e atat de cool

Pai unde ai mai vazut un balon in miniatura atarnand de tavan? Dar picturi cu sburatori si materiale diafane pe pereti? Pana si pe mese gasesti desenate motive ale aerului!

In plus, totul in jur iti ridica semne de intrebare. De ce se cheama Q? Cine sunt personajele ilustrate? Cum functioneaza instalatiile din camera? Din ce lume distopiana s-au inspirat?

Si ca tot a venit vorba de distopian! Daca iubesti literatura, cafeneaua asta e locul perfect pentru a savura un ceai sau o ciocolata calda si a citi. Gasesti carti pe rafturile din interior si apoi nu-ti ramane decat sa alegi un loc confortabil fie la masa, fie pe un fotoliu pentru a te apuca de treaba.

E imposibil ca acest spatiu sa nu te transporte intr-o alta lume, macar timp de cateva ore.

De ce ne mai intoarcem la Q Caffe

Pentru ca apreciem atentia la detalii, misterul din jurul localului, amabilitatea personalului. Plus ca, ne-au ramas cateva tipuri de ciocolata calda pe care nu le-am incercat, dar despre care am auzit numai de bine.  Cum suna Super Toffee, Cherry Dream si Marzipan? Da, si noua ne-au starnit interesul.

Si pana la urma, de la primele ore ale diminetii si pana tarziu in noapte, Q Caffe are usile deschise, deci… de ce nu ne-am intoarce?

[huge_it_gallery id=”8″]