Film

De ce “Singur Acasa” NU e filmul meu preferat de Craciun

Ma simt de parca as calca pe becuri sparte cand spun asta, dar, oricat mi-as dori, “Singur Acasa” nu e filmul meu preferat de Craciun. Incercati sa nu ma urati foarte tare, explicatia e destul de simpla, ba chiar banala.

“Home Alone” nu e primul in top pentru ca… exista “Die Hard”! Si e cu Bruce Willis cand avea par in cap. Cu Bruce Willis si maiouasul lui alb impecabil, care ajunge negru pana la finalul filmului. Bruce Willis cu geniala replica “Yippee ki-yay, mother f*cker!” Pentru ca e si cu Alan Rickman, care e atat de Alan Rickman in acest film. Dar mai ales pentru ca e cu Bruce Willis, cel mai sexy barbat in maiou alb pe care l-am vazut vreodata.

Stiti ca au americanii conceptul ala de “sexual awakening” ? Sunt 99.99% sigura ca la mine s-a intamplat cand l-am vazut, pe la 11-12 ani, pe Prima TV, pe John McClane dandu-si camasa jos si incercand sa o salveze pe Holly din mainile teroriste ale lui Hans Gruber.

A, si ca sa nu ziceti ca sunt eu complet nebuna, sunt si altii care considera ca “Die Hard” e cel mai bun film de Craciun! Britanici toti. Am citit zilele trecute chiar. Potrivit YouGov, un site din UK in care doar vocea poporului conteaza, “Greu de Ucis” a castigat detasat.

A, si-au scris si-au explicat si cei de la Empire, pratic niste somitati intr-ale cinematografiei! Iar cei de la Metro au facut un top 10 motive pentru care e atat de misto.

Bine, nimeni nu si-a motivat alegerea spunand cat de sexy e Bruce Willis in maiou alb, dar sunt sigura ca au gandit-o.

In final, ca sa nu dam cu butonul de “Close” suparati si sa ma asigur ca nu ma veti uri pe vesnicie, sa stiti ca “Singur Acasa” e pe locul 2 in topul filmelor mele preferate de Craciun, urmat foarte indeaproape de “Love Actually”. Voi aveti o pelicula de Craciun favorita? Care?