Film

Thor: Ragnarok. E sau nu cel mai amuzant film Marvel de pana acum?

Va marturiseam acum cateva zile ca sunt putine filmele pe care abia le-am asteptat toamna asta, iar “Thor: Ragnarok” se numara printre ele! Si ghiciti cine a fost la vizionare si s-a bucurat de noua aventura a Zeului Tunetului (si de pectoralii lui Chris Hemsworth) pe tot ecranul de la IMAX ūüôā Exact! Eu!

Pana acum, “Thor: Ragnarok” a fost primit bine de critici si are peste 90% pe Rotten Tomatoes.¬†S-a scris despre el ca e un spectacol cinematografic plin¬†de actiune, umor si efecte speciale si sunt pregatita sa va spun daca parerile bune despre el sunt justificate sau nu. Nu inainte insa de a va prezenta putin povestea acestui celui de-al treilea film cu Thor in rol principal.

Ce e Ragnarok si de ce vrea Thor sa-l opreasca

Ei bine, lucrurile stau, pe scurt, in felul urmator: Hela (Cate Blanchett), Zeita Mortii, se intoarce din exilul in care a trimis-o Odin cu mult timp in urma si vrea sa puna stapanire pe Asgard. Pentru a se asigura ca nu intampina rezistenta, ea il izgoneste pe Zeul Tunetului in Sakaar, o planeta neprietenoasa in care Thor trebuie sa lupte pentru a-si redobandi libertatea.

Alaturi de Hulk, pe care il gaseste acolo, el isi formeaza o echipa trasnet (see what I did here?) si revine in Asgard hotarat sa o alunge pe Hela si sa isi salveze poporul de Ragnarok, sfarsitul lumii asa cum au cunoscut-o supusii lui Odin.

Plusuri si minusuri la “Thor: Ragnarok”

Nu degeaba s-a spus despre aceasta pelicula ca e cea mai amuzanta dintre toate lung-metrajele lansate de Marvel pana acum. Intr-adevar, comedia guverneaza tot filmul, iar bunadispozitia e ingredientul principal pe care a mizat regizorul Taika Waititi cand a construit noua reteta care il are pe Zeul Tunetului in rol principal.

Cu vizualuri spectaculoase, muzica de senzatie si scene de actiune bine gandite, “Ragnarok” poate fi, pe buna dreptate, considerat unul din cele mai reusite filme care-l au in rol principal pe Thor.

Din pacate insa, exista si minusuri despre care prea putini au scris pana acum. Pentru mine, in aceasta a treia parte, personajul lui Chris Hemsworth isi pierde complet din personalitatea de pana acum. De altfel, toti super si anti eroii din film par sa-si fi iesit complet din caractere in “Ragnarok”.

Fara sa dau spoilere, subliniez ca Loki (Tom Hiddleston) nu mai e acelasi din partile unu si doi, iar pe Bruce Banner (Mark Ruffalo) aproape ca nici nu-l recunosti, oricat s-ar fi straduit scenaristii sa-i justifice… stagnarea.¬†Norocul Helei si al lui¬†Valkyrie (Tessa Thompson) este ca sunt personaje noi, care nu au avut inca sansa sa se dezvolte si sa se modifice atat de radical pe cat au facut-o cele vechi.

Surpriza savuroasa din “Thor: Ragnarok” au fost pentru mine Korg (jucat de insusi regizorul filmului) si¬†Grandmaster (Jeff Goldblum), despre care nu pot sa va spun prea multe fara sa detaliez intriga.

Solutia este sa mergeti la film in weekend si sa-mi spuneti dupa aceea daca sunteti de acord cu mine sau nu. Asa cum bine stim, gusturile sunt subiective si s-ar putea ca hibele pe care le-am gasit eu peliculei sa fie insesizabile pentru voi. Vizionare placuta, deci! Si astept pareri.