Film

Tulip Fever, perfect pentru o dupa-amiaza relaxanta. De ce sa-l vezi cu mama sau cea mai buna prietena

Daca simti ca ti-e dor de mama, ca a trecut prea mult timp de cand nu ati mai petrecut timp ca fetele si ca trebuie neaparat sa recuperati momentele speciale, am solutia perfecta. O poti aplica in acest weekend chiar!

Sun-o si propune-i sa iesiti la un ceai si la filmul “Tulip Fever”. Sigur ii va placea.

Cine a capatat “Febra lalelelor”

Candva in secolul al saptesprezecelea, Amsterdamul a devenit obsedat de o floare. Cine detinea si vindea bulbi de lalea in perioada aceea de nebunie se putea considera un om cu adevarat norocos – mai ales daca intra in posesia unui soi rar.

Comercianti, nobili, dar si pescari sau dame de consumatie au ajuns sa-si vanda sufletul pentru o floare, iar aceasta “febra” le-a distrus multora dintre ei viitorul. Pe fundalul nebuniei create in jurul lalelelor, aflam povestea orfanei Sophia.

Devenita proaspata sotie a unui barbat foarte instarit, ea se straduieste timp de cativa ani sa ii daruiasca un copil, fara prea mult succes insa. Desi ii este fidela si foarte recunoscatoare lui Cornelis, Sophia se indragosteste nebuneste de Jan van Loos, un pictor pe care barbatul in varsta l-a angajat pentru realizarea unor portrete de cuplu.

Cuprinsa de propria “febra”, tanara ajunge sa riste totul, inclusiv vietile celor din jur, pentru a-si trai povestea de iubire. Elementul surpriza? Lucrurile nu se termina asa cum le-a visat.

Pro si contra “Tulip Fever”

Costumele spectaculoase, decorurile de poveste si atmosfera de secol saptesprezece sunt surprinse si recreate foarte bine in acest film. Tocmai de aceea spuneam la inceput ca mi se pare un lung metraj pe care mamele l-ar putea aprecia, mai ales daca iubesc filmele de epoca.

“Febra lalelelor” are si minusuri insa, mai ales in ceea ce priveste firul narativ si crearea tensiunii de-a lungul celor aproape doua ore de actiune. Din pacate, ca spectator nu am fost facuta sa inteleg exact de ce ajunge frumoasa Sophia sa ia anumite decizii, iar asta nu mi-a placut. Cred ca vei intelege la ce ma refer dupa ce vei vedea filmul.

Nu am simtit nici chimia dintre ea si personajul principal masculin, ceea ce m-a intristat stiind ca Alicia Vikander este castigatoare a Premiului Oscar si a fost sustinuta de o distributie de exceptie pentru a da viata Sophiei. Am iertat-o, totusi, pentru ca s-a dezbracat de inhibitii si le-a oferit si domnilor din sala un motiv sa nu-si certe prea tare iubitele ca i-au adus la “Tulip Fever”.

Surprizele placute au fost Jack O’Connell si Holliday Grainger, care joaca doua roluri secundare cu insemnatate ceva mai mare decat a lasat regizorul de inteles in prima parte a filmului. Va sfatuiesc sa nu-i pierdeti din vedere cand mergeti la film!

Povestea  si talentul celor doi salveaza “Febra lalelelor”, un lung metraj lejer, relaxant, perfect pentru un weekend ca-ntre fete, pe care v-as trimite sa-l vedeti alaturi de mame si prietene.