Film

Wonder Woman. Filmul pe care trebuie sa-l vada urgent toate fetitele, domnisoarele si doamnele

Scriam aici, inainte de lansare, ca Wonder Woman are toate sansele sa devina unul din filmele verii 2017. Dupa ce l-am vazut, m-am convins ca am intuit bine: pelicula nu doar ca are incasari de peste 200 de milioane de dolari in primele doua weekend-uri de la debut, ci reuseste sa inspire o intreaga generatie de micute sa-si doreasca sa fie ca Diana Prince, personajul principal.

Povestea Dianei, printesa devenita super-eroina

Inainte sa devina Wonder Woman, Diana a fost printesa pe Themyscira, adica a crescut intr-un paradis izolat si a fost antrenata pentru a fi invincibila in lupta. Ea decide insa sa renunte la linistea de pe insula cand un pilot american se prabuseste pe plajele taramului in care s-a nascut si ii povesteste despre razboiul care zdruncina lumea de dincolo de el.

Ajunsa in Europa, Diana isi risca viata pentru a-l gasi pe Ares, convinsa fiind ca Zeul Razboiului este cel care sadeste ura si violenta in lume, ca el porneste razboaiele care distrug umanitatea. De-a lungul calatoriei ei, eroina afla insa adevarul despre oameni si descopera care este, cu adevarat, scopul cu care a fost creata si lasata pe Pamant de Zeus.

De ce ar trebui sa vezi Wonder Woman

Sa ne intelegem, Wonder Woman nu este un film perfect. Are lacune la nivel de scenariu si s-ar fi putut descurca mut mai bine in ceea ce priveste construirea tensiunii si a intrigii. Chiar si asa, filmul DC ar trebui vazut de toate fetitele, domnisoarele si doamnele pentru ca este spectaculos din punct de vedere vizual, este amuzant atunci cand trebuie sa fie, induiosator pe alocuri, si, cum zic americanii, e empowering de la prima scena si pana la ultimele minute ale actiunii.

In ceea ce ma priveste, ideea pe care o promoveaza e aici mai importanta decat executia in sine a filmului. Sa vada femei neinfricate antrenandu-se si colaborand pentru un scop nobil. Sa admire in rolul principal o eroina care e iubitoare si curajoasa, dar necrutatoare in fata nedreptatilor. Sa inteleaga ca printesele nu sunt doar cele care trebuie sa astepte sa fie salvate de cavaleri, ci si razboinice neinfricate. Cu astfel de imagini ar trebui sa creasca fetitele din ziua de azi. Astfel de idei promoveaza Wonder Woman si de aceea cred ca e un must-see vara aceasta.

Inspirational, spectaculos si emotionant, nu cred ca exagerez cand spun ca filmul regizat de Patty Jenkins are sanse mari sa ramana in istoria productiilor de gen si sa fie un predecesor al peliculelor cu personaje feminine badass.

Iar daca ti se pare ca merg prea departe cu descrierile astea pompoase, te provoc sa te uiti macar la primul sfert de ora din Wonder Woman. Sfertul ala in care amazoanele se antreneaza pe insula si in care i se prezinta publicului paradisul in care locuiesc. Sfertul in care apare Robin Wright ca general al armatei Themyscirei si in care facem cunostinta cu Gal Gadot in rolul Dianei. Apoi, vorbim si-mi spui ce parere ti-a facut. Deal?